In de zomer is het belangrijk om je haar extra te verzorgen tegen uitdrogen.

Het is iets waar we allemaal aan moeten denken. Volgens de onderzoekers is de kans op een hete zomer in 2021 ruim 70%. Het wordt dus aangeraden om uit de directe zon te blijven vooral tussen 12 en 15 uur, wanneer de UV stralen het sterkst zijn. Zonnestralen zijn zowel goed als slecht voor je lokken. Door de vitamine D van de zon gaat je haar sneller groeien. Ook fijn voor je nagels, want die groeien gezellig mee. De zon stimuleert bovendien de aanmaak van keratine. Deze stof zorgt ervoor dat droog en pluizig haar weer kan herstellen. Aan de andere kant zorgt de zon er juist voor dat je haar (extra) uitdroogt en daarmee ook de keratine. Als dit gebeurt kan je haar beschadigen en afbreken. Verder kan de zon de kleur van je haar lichter maken. Na een paar dagen in de felle zon kan je haar er zonder de juiste verzorging uit gaan zien als een bos stro. Je haar kan aan de punten splijten, breken of beschadigd raken door het splijten.

Daarom moet je producten kopen die het volgende bevatten. Hierdoor bescherm je jouw haar:

UV-filters: Deze filters beschermen je haren tegen de uv-straling van de zon.

Glycerine:  De meeste producten houden alleen het bestaande vocht in het haar vast. Niet ieder product bevat Gycerine.  Glycerine zorgt ervoor dat het vocht uit de omgeving aan trekt en hydrateert. Zo blijft het vochtgehalte goed in het haar.

Oliën: Oliën voeden je haren intensief en geven extra glans. Die extra glans kan ons haar zeker wel gebruiken in de zomermaanden.
Antioxidanten: de oxidanten herstellen het haar en beschermen het haar ook intensief.

Informeer in onze filialen welke producten ideaal zijn om je haren te beschermen!